Цветана Манева откри 28-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Официални гости на церемонията по откриването бяха още посланикът на Индонезия Сри Астари Расджид, съпругата на италианския посланик Антонела Ренси, почетни консули.

Вижте снимки >>

Тази година престижният моден форум за фризьорство и грим е тематично обвързан с естетическите послания на инициативата "Пловдив Европейска столица на културата 2019". Пловдивският живописец Васил Стоев постави началото на рисуването с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата, рамкирана с 10 символа на Пловдив. В рисуването се включиха топстилисти от Бразилия, Великобритания, Русия, Италия и България.

След церемонията по официалното откриване започна зрелищното ревю на прически "България и нейната съкровищница". В тридневната програма е включен националният конкурс за фризьори, който ще оценява най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията. За пореден път ще се проведе и национален конкурс за ноктопластика и маникюр с повече от сто участници. Организирани са специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, презентации на уникални продукти и техники, съобщава БТА.