Херцогинята на Кембридж - Кейт Мидълтън, е най-елегантната кралска особа, но в класация за моден стил отстъпва първенството на бившата певица от "Spice Girls" Виктория Бекъм, преквалифицирала се в модна дизайнерка. Същевременно италианците бяха обявени за най-добре обличащите се жители на Европа, пише в. "Daily Star".

В допитване, обхванало 14 000 европейци, Виктория Бекъм получи 28% от гласовете, които ѝ осигуряват първото място. Съпругата на принц Уилям заема втората позиция с 24% . Херцогинята е единствената представителка на кралския двор, намерила място в Топ 10.

Освен вече споменатите две дами, челната десетка на иконите на стила включва още Киара Ферани, Оливия Палермо, Ели Голдинг, Алекса Чънг, Джейн Бъркин, Ана Кливланд, Лизи Хадфийлд и Бони Стрейндж.

Виктория Бекъм

Снимка: Getty Images

Междувременно Италия - дом на световноизвестни дизайнери и модни къщи като "Prada" и "Versace", беше избрана за най-стилната европейска страна, оставяйки след себе си Франция и Испания, пише БТА.

Челната петица се допълва от Великобритания и Швеция. В Топ 10 попадат също Дания, Португалия, Германия, Норвегия и Финландия.

Допитването по поръчка на сайта за мода Farfetch осъществено от OnePoll.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Проучването показва, че над 50% от хората черпят модно вдъхновение от чужди страни, най-често Италия, Франция и Великобритания. Петдесет и шест на сто казват, че обичат да научават нови неща за модата и стила, като 52 процента имат желание да разширят кръгозора си и да повишат знанията си за международната мода и дизайн.

"Модата винаги е била отлично средство, което позволява на хората да изследват и изразяват собствената си индивидуалност", казва говорителка на Farfetch.

Оливия Палермо

Снимка: Getty Images