Шарлот Казираги от княжеското семейство на Монако откри на кон днешното дефиле на "Chanel" на Седмицата на висшата мода в Париж, което завърши с отдаване на почит към починалия миналата седмица френски актьор Гаспар Улие.

В ритъма на тръс, а след това на галоп, ревюто започна във временната изложбена зала Гран Пале, сред мечтана обстановка - дело на съвременния художник Ксавие Вейан, с елементи на конно игрище и мини-голф.

Вижте снимки >>

Посланик на "Chanel" и изявена състезателка по конен спорт, участвала в няколко шампионата, Шарлот Казираги "потопи" дефилето във вселената на конете, скъпа на основателката на модната къща Габриел "Коко" Шанел. Филм с Казираги, все още на кон, придружаваше модния парад.

След Шарлот Казираги по осеяния с пясък подиум се разходиха модели с двуцветни сиво-черни обувки с нисък ток, демонстрирайки широки панталони на костюми, някои от които с прорези отстрани, от вътрешната страна или на крачола. "Скованата" конструкция на якета от туид се балансира от лекотата на свободно падащи поли.

Шарлот Казираги

Снимка: АР/БТА

Вечерни рокли, украсени с пера, приканват към заиграване с контрасти и прозрачност.

Бяло, екрю, бежово, бледорозово: меките цветове в колекцията отговарят на естетиката на постановката в умишлено приглушена светлина.

Булката, която традиционно дефилира в края на ревюто за висша мода, носи дълга, семпла бяла рокля и държи букет от сини цветя - в знак на почит към актьора Гаспар Юлиел.

Улие, който беше рекламно лице на парфюма "Bleu" на "Chanel", почина миналата седмица на 37-годишна възраст след ски инцидент в Алпите, припомня БТА.

Снимка: Getty Images