В последните седмици обществото ни плавно се върна към нормалния си ритъм на живот с всички възможни отговорности на ежедневието. Дезинфекцията обаче остава един от малкото доказано ефективни методи за защита на нашето здраве. Важна не само у дома, но и навсякъде, където се срещаме - където работим или където отглеждаме децата си. Все повече различни институции, като например детски градини, отварят врати и трябва да спазват всички препоръчителни здравни норми.

За да им бъде от помощ, Domestos България допринесе в борбата с разпространението на вирусите и бактериите като дари 10 000 дезинфекциращи продукта на стойност над 44 000 лв. на Български Червен кръст. Продуктите ще бъдат разпространени сред различни институции, за да се улесни тяхната работа по редовната дезинфекция и поддържането на отлична хигиена - кауза, зад която Domestos стои от много години, както на глобално, така и на локално ниво.

Всекидневната превенция e от изключително значение на тези места, на които човекопотокът е възстановен. Институциите трябва да бъдат особено старателни с прецизната и редовна дезинфекция.

Дезинфекциращите продукти на Domestos ще достигнат до:

- Физически лица, които поради здравословни, възрастови, социални и други независещи от тях причини не могат да осигурят задоволяване на основните си жизнени потребности

- Държавни и общински специализирани институции за предоставяне на социални услуги

- Домове за медико-социални грижи (ДМСГ)

- Лечебни и здравни заведения със 100% държавно и/или общинско участие

- Детски градини, училища и други образователни и културни, държавни и общински институции

Планира се цялото количество да бъде разпределено до нуждаещи се бенефициенти сред 28-те областни структури в страната на БЧК спрямо нуждите в съответната област.

За такъв тип обществени институции и заведения, в които рискът от развиване на вируси и бактерии е особено висок, както се потвърди по време на извънредното положение, трябва да се разчита на препарати на хлорна основа. А един от доказалите се във времето почистващи и дезинфекциращи препарати на хлорна основа e именно Domestos. Редовната му употреба позволява поддържането на безопасна среда, като всеки един от нас е добре да почиства най-често докосваните повърхности, включително и на работното си място.

Domestos е продукт с над 90-годишна история и уникална формула, който е преминал множество различни тестове и е непобедим в борбата срещу вирусите и бактериите. Продуктите на Domestos са мултифункционални, тъй като не само почистват и дезинфекцират повърхностите, но и освежават пространствата, елиминирайки неприятните миризми.

За наистина добра ефективност при почистване и дезинфекциране на различните повърхности трябва стриктно да се спазват инструкциите за употреба и правилна дозировка, изписани на етикета.