Любимата марка майонеза на българските потребители - "Краси", получи официален сертификат от съдия Анна Орфорд от GUINNESS WORLD RECORDS® за най-голямата кофичка майонеза в целия свят. На тържествена церемония в зала "Ларго", майонеза "Краси" стана първият продукт в историята на българската хранително-вкусова промишленост, който печели престижното световно отличие. Никой до момента в света не е правил толкова голяма кофичка, пълна с майонеза и постижението на "Краси" ще бъде вписано в GUINNESS WORLD RECORDS®!

Пред очите на многобройната публика, дошла специално за събитието в зала "Ларго" - в сърцето на София, съдията на Гинес Анна Орфорд отчете рекордните 221.4 килограма майонеза, събрани в гигантската кофичка. По време на церемонията съдията няколко пъти проверяваше дали се спазват изключително строгите изисквания, които GUINNESS WORLD RECORDS® имат по отношение на качеството и хигиенните норми, както и за провеждане на толкова мащабни събития. След като кантарът се спря на рекордните килограми, Орфорд анонсира, че абсолютно всички изисквания са били спазени, събитието е протекло при изключително добра организация и брандът майонеза "Краси" и България трябва да се гордеят с постижението. След това връчи официалния сертификат за поставяне на световен рекорд на мениджъра на фабрика за майонеза "Краси" Даниела Авджиева.

По думите на г-жа Авджиева, рекордът е поставен в точния момент, защото тази година майонеза "Краси" отбелязва своя 25-годишен юбилей. Това е признание за целия екип, който стои зад успеха на продукта, както и за потребителите и тяхното доверие.