Спалнята е място, където всичко в обзавеждането трябва да бъде възможно най-благоприятно за почивка и да предразполага към "рестартиране" след тежък работен ден. Комфортът е ключова дума, която трябва да присъства в интериора на спалнята, a дизайнерите споделят с нас своите тайни как да го създадем по различни начини.

Удобни мебели, приятно осветление, настолни лампи, меки одеяла, килими и възглавници, "уютен" текстил - всичко това помага да се изпълни стаята с домашна топлина и максимално да се приспособи към комфорта и добрия сън. Добавете към това цветя в елегантна ваза, живописна картина и мъркаща котка - и Voilà, перфектната почивка е гарантирана!

снимка: Мебели Виденов

Съвет N1: Създайте уют в скандинавски стил

Скандинавският стил се превърна в устойчив тренд през последните години и всички много го обичат. И има защо. Сканди стилът е силно свързан с атмосферата на домашна топлина и комфорт, което го прави много подходящ за дизайна на спалнята. Няма да сгрешите, ако изберете него и превърнете най-личната стаята в топло и уютно място, където ще ви се иска да останете поне до пролетта.

Изпълнете пространството с естествени тонове, меки материи като кадифе и вълна и поставете няколко изчистени кашпи с зелени растения. Допълнете интериора с малко дизайнерски и винтидж артикули, за да създадете характерната за Сканди комбинация от старо и ново.

Съобразете стилово и леглото, с което понякога въобще асоциираме думата "спалня". Изберете модел от естествено дърво в натурален цвят и подходящи към него нощни шкафчета или помощни масички.

Съвет N2: Изберете удобен матрак и правилният брой възглавници

Не си представяме качествената почивка и пълноценния сън с лош и неудобен матрак. Двете неща са напълно несъвместими. Подходящият матрак е въпрос на внимателен избор, към който трябва да се подходи информирано и да се отдели нужното време. Важно е, защото става дума за нашето здраве.

Има много съвети за това как да изберем правилния матрак и с какво да го съобразим. Дизайнерите съветват да обърнем внимание не само на размерите на леглото, но и на височината на нощните шкафчета. Е, щом така ни съветват, сигурно има защо.

Възглавниците са изключително важни в спалнята, защото също като матрака, те гарантират добрият и пълноценен сън. Те трябва да са достатъчно на брой, за да изглежда леглото луксозно и привлекателно, когато е оправено, но и да не са прекалено много. Най-подходящи са от две до шест възглавници, в зависимост от размера на леглото и личните предпочитания.

снимка: Мебели Виденов

Съвет N3: Експериментирайте с детайлите и аксесоарите

Спалнята е най-личното пространство в дома и това го прави идеалното място за себеизразяване, демонстрация на своите предпочитания и емоции. Не се страхувайте да създавате дръзки комбинации като например винтидж легло, китайско пано на стената или оригинален параван и килим с марокански мотиви, а на стените може да окачите съвременно изкуство или оригинални фотографии в минималистични рамки.

За да се скриете от зимния студ, обградете се с меки, приятни на допир материи. Започнете с подходящи завеси - нежни, ефирни материи, които да покриват като с воал прозорците или пък по-тежки и плътни завеси, които ще създадат топла и някак сгушена атмосфера. След това украсете леглото с одеяло и поставете пухкав килим на пода. Нищо не разваля настроението така, както съприкосновението със студения под веднага след ставане от топлото легло. Особено в студения сезон.

Затова се погрижетее за комфорта си и не забравяйте за мекия килим в спалнята. Когато избирате килим, обърнете внимание на неговото качеството и изчистен дизайн, за да го използвате възможно най-дълго.

снимка: Мебели Виденов

Бонус съвет - декорация на нощното шкафче

Нощното шкафче с правилната декорация изглежда красиво и отлично демонстрира Вашата индивидуалност. Колкото по-лични и персонализирани са елементите на нощното шкафче, толкова по-ярко ще отразява стила Ви. Все пак намираме се в най-личното пространство и е напълно приемливо всеки детайл да отразява вашия характер.

За повече идеи и вдъхновение се доверете на Мебели Виденов. Тук ще намерите спални комплекти с високо качество и задоволяващи всеки вкус. Допълнете интериора си и разгледайте секцията спално бельо и текстил, а финалният щрих нанесете с помощта на раздела декорация. С Мебели Виденов красивите сънища се превръщат в реалност.

 

* съдържание на Мебели Виденов