Подходящата пижама е истински лукс за всеки. Инвестицията в хубаво спално бельо е инвестиция в добър сън и прекрасни утрини. С удобна пижама ще се събуждате свежи и щастливи, заредени за деня. Advertisement

Изборът на пижама на пръв поглед изглежда много лесен, но истината е, че намирането на такава, която отговаря на вашите нужди, може да бъде сложно, колкото избирането на вечерна рокля.

Добрият сън зависи до голяма степен от спалното бельо. Трябва да се чувствате удобно, за да спите добре. Ако искате нещо функционално, но шик, трябва да обърнете внимание на няколко неща, за да изберете най-удобната пижама. Ето кои са те:

1. Комфорт

Няма как да се чувствате отпочинали ако цяла нощ се въртите заради копчета, които ви убиват, или ластик който ви стяга. Когато си купувате пижама обърнете внимание на тези неща, които впоследствие ще се окажат важни за вашия комфорт. Яките на някои пижами също могат да ви създадат дискомфорт. Връзките на долнището също трябва да са меки и леки, за да не ви дразнят. Комфортът е вашият основен приоритет.

Снимка: iStock by Getty Images

2. Материя

Пижамите са изработени от различни материи, някои от тях от смесени разновидности. Вие сами можете да прецените коя материя отговаря на вашия начин на живот и ще ви бъде най-удобна. Памукът е често срещана материя при пижамите, защото е лек и дишащ. Има и по-плътни материи като кадифе, които са подходящи за зимата. Сатенираните пижами също са чудесен избор, който придава луксозен елемент в спалното ви облекло. Той обаче се плъзга по кожата и не всеки обича да спи със сатенирана пижама. Най-добрият вариант е коприна, която е изработена от естествени влакна. Този материал балансира телесната температура, както в хладно, така и в топло време.

3. Размер

Когато пазарувате онлайн обърнете внимание на таблицата с размери и се уверете, че поръчвате точния размер. Различните стилове на пижами отиват на различните типове тяло. Жените с фигура тип "ябълка" изглеждат най-добре в долнища с висока талия, а с тип "круша" - с ниска талия. Копринената пижама прилепва плътно по тялото и пасва на всеки силует.

Снимка: iStock by Getty Images

4. Визия

Кой казва, че трябва да изневерите на стила си при избора на спално бельо? С толкова много модерни щампи и шарки, вашата пижама може да отразява вашата личност по различни начини. Насладете се на избора от цветове, шарки и забавни геометрични форми.

5. Качество

Инвестирайте в пижама, която ще можете да носите дълго време. Нещо, което няма да се износи бързо или да излезе от мода. Обърнете внимание на шевовете и краищата, където обикновено конецът се протрива. Избягвайте синтетичните материали.

Снимка: iStock by Getty Images

6. Практичност

Не е задължително да се придържате към един и същи десен за горнище и долнище. Така ще можете да ги комбинирате и с другото си спално бельо. Може да добавите и обикновена памучна блуза към долнището и да спите не по-малко комфортно.

7. Грижа

Няма как да го избегнете - пижамата се нуждае от редовно пране. Обикновените тъкани не изизскват машинно пране, но може да се наложи да перете на ръка и да сушите пижама от деликатна материя, като сатен и коприна. Това не трябва да ви спира да си купите качествена и удобна пижама. Изборът е във вашите ръце!

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg