Актьорите Гай Сайнър, Ричард Гибсън, Вики Мишел, Сю Ходж, Ким Хартман и Артър Бостром гостуват у нас за представянето на филма "Завръщането на "Ало, ало!" в рамките на София филм фест, припомнят от БТА.

На пресконференция днес мениджърът на продукцията Кийт Падингтън Ричардс заяви, че това е продължение на нещо много успешно в целия свят и се радва, че то е такова и в България.

Сериалът представя комични сцени и лафове, свързани с Втората световна война. Макар да са минали години от заснемането му, актьорите все още са запазили част от персонажите в себе си и не излизат от роля, което демонстрираха и днес.

"О-о-о Рене", имитира емблематичната си фраза Вики Мишел, чиято героиня Ивет има връзка с Рене Артоа, собственика на заведението, където се развиват повечето сцени. "Останалите герои имаха запомнящи фрази, аз нямах, а много исках, затова постепенно промених обръщението си към Рене", разказа Мишел.

Нейният "любим" обаче не е сред гостуващите актьори, тъй като Гордън Кей се е оттеглил от активна работа.

За неправилното произношение на френски език Артър Бостром сподели, че има награда за добро владеене на езика и след ролята му в сериала е "разочаровал" своите учители. "Беше предизвикателство за мен, дори веднъж трябваше да направим дублаж на сцена, само защото бях произнесъл твърде правилно една дума".

Актьорите разкриха, че смехът в сцените е записван на живо пред 200 човека публика. Никога не е добавян смях при монтажа.

Относно забавните моменти по време на снимки, актьорите си припомниха, че е имало случаи, в които са избягвали да се погледнат в очите, защото иначе ще избухнат в смях.

Като спомен от продукцията те са запазили нацистките си униформи. "Дори си лягаме с тях вечер" - пошегува се Ричард Гибсън.

Грубер, Флик, Ивет, Мими, Хелга и Крабтрий ще бъдат с тях и утре вечер, когато ще се състои прожекцията на "Завръщането на "Ало, ало!" от 20.30 ч. в кино "Люмиер", както и на 21 март от 16.00 ч. в Дома на киното. След излъчването на филмите в двете вечери актьорите ще се срещнат с публиката.
ИЗБРАНО