Силви Вартан представи в НДК 40-ия си пореден албум "Силви в Нашвил" и пренесе публиката в света на рока. "Cheveux au vent", "Mr. John B." и "Etrangère" бяха само част от песните, записани в Нашвил, които Силви Вартан поднесе на родните си почитатели.

Репертоарът й включваше не само най-новите й песни, но и такива като "La plus belle pour dancer", "L`amour c`est comme une cigarette" и "L`heure plus douce de ma vie", които са добре познати на българската публика.

На събитието, организирано от "BG Sound Stage", присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев и кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Силви Вартан не пропусна възможността за пореден път да сподели колко е щастлива от връщането си в родината. Тя изпя "Я кажи ми, облаче ле бяло!" и "La Maritza" - онези песни, с които Силви винаги се връща в детството, за да чуе гласа на своя баща.

На финала на концерта публиката се изправи на крака и се струпа около сцената. Изви се голяма опашка от хора, които чакаха да връчат на Силви букет или личен подарък.