Поли Генова и Владимир Ампов-Графа са другите двама треньори. Първият етап от кастингите започва на 27 ноември в София.

"Аз съм първото музикално "коренче" в моята рода"
, каза Камелия пред bTV при представянето си като треньор.

Вижте снимки на Камелия >>


45-годишната певица добави, че няма музикално образование, но е ходила на уроци при вокалния педагог Алис Боварян, която я научила да пее.

Камелия си пожелава най-добрия глас на България за този сезон на формата да попадне в нейния отбор.

"Битката винаги е голяма, когато става въпрос за гласове. Голямото ми желание е да се намери глас, който да има реализация, да се развие,  популяризира, да направи собствена кариера. Трябва да се запомня, да носи своя идентичност. На песента трябва да й дадеш живот, автентичност, да й вдъхнеш собствена енергия. Това прави нещата още по-трудни, така че ушите трябва да са на 200 градуса", сподели певицата.

По думите й е много важно гласът да бъде специфичен, идентичен, нов и различен.

Камелия коментира, че има доста голям опит и има какво да каже на участниците. По думите й провокацията е част от шоубизнеса.

"Когато е съзнателно и обмислено, познаваш бизнеса, няма как да сбъркаш", смята тя.

На въпрос има ли живот след напускането й на музикалната компания "Пайнер", Камелия отговори, че има за тези, които искат да живеят. Тя била готова за тази стъпка - не е била недоволна, но не издържала на статуквото.

За бъдещето на попфолка певицата прогнозира, че според нея зависи от поведението на изпълнителите и песните им.

Музикалният дебют на Камелия е на 11 г. като солистка на училищния хор в Чипровци. През 1994 г. печели "Мис Чипровци" и "Мис Монтана". Успоредно прави и първите си стъпки като певица. Започва да пътува по турнета с група Ахат. Неин ментор е Звезди. Посещават Каварна всяка година като хеадлайнер, подгрявали са групи като Моторхед, Уайтснейк, Айрън Мейдън. През 1996 г. Камелия става част от оркестър Видин, а след това подписва договор с "Пайнер".