Режисьорки на епизоди от популярни сериали, като "Зловеща семейна история", "Американците" и "Скандал", прецениха, че трябва да се въведат квоти, за да има по-голямо разнообразие в Холивуд, където жени рядко застават зад камерата.

"Не искам да ми кажат, че ме вземат на работа, защото съм жена, но може би в момента има необходимост от квоти", заяви Маги Клей на конференция, организирана от телевизия FX в рамките на семинар на Асоциацията на телевизионните критици.

"Вероятно трябва да се мине през това", допълни Рейчъл Голдбърг по време на кръгла маса с участието на 7 режисьорки.

Според нов доклад на учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис за разнообразието в Холивуд, малцинствата съставляват 40 % от населението на САЩ, но само 10 % от режисьорите са от малцинствата, съобщават от БТА. Режисьорки от FX споменаха, че им било казано "Трябва да сте заснели телевизионен епизод, не може онзи, за който кандидатствате, да е първият" или "Заснемете още един епизод и след това ще видим", докато техни колеги мъже трябвало да са заснели късометражни ленти.

"Не сме дебютанти, имаме нужда някой да ни даде шанс", отбеляза Голдбърг, отдавайки почит към продуцента Райън Мърфи - "Мърфи ми повери заснемането на епизод от "Зловеща семейна история" и това промени живота ми".