Пролетта дойде, а с нея настъпват и великденските празници. Идва времето, в което да се насладим на даровете на природата и да зарадваме семейството с щастливи съвместни мигове, красиви вкусове и цветове.

Когато мислите как да украсите празничната трапеза, сетете се за великденската салата. В нея виждаме свежи пролетни цветове - зелена салата, червени репички, ярки жълтъци. Заложете на подобни нюанси и в украсата на масата.

Вижте 25 идеи за масата >>

Сложете цветя с дъх на пролет - момина сълза, виолетки, лалета, нарциси. Украсете и с традиционните върбови клонки.

За по-рустикален стил заложете на бели цветя в керамични вази с естествени тонове. Украсете с дървени фигурки на зайци и пилета.

Ако заложите на класиката, също няма да сбъркате. Всеки българин би се зарадвал да види традиционна великденска трапеза, която в миналото е била и в по-тъмни цветове. Тъмночервена битова покривка; дървена икона; обикновена свещ, донесена от църквата; яйца, боядисани с люспи от лук.