Безпощадната шеф Силвена Роу свали ледената маска и показа истинското си лице. Екстравагантната блондинка се трогна на кастинга за новия, седми сезон на "Мастършеф", който стартира във вторник вечер в ефира на бТВ. Очите на строгата Роу се напълниха със сълзи пред феноменалния кулинарен талант на един от кандидатите, 18-годишния Александър.

"Не мога да ти намеря никакъв кусур на твоето ястие!", отсече Силвена, след като опита свинското бонфиле, сготвено от ученика. "Много се вълнувам, това момче е гордост за родителите си и за нас", допълни хлипайки тя.

Самият Александър искал да кандидатства в кулинарно училище, но майка му го натиснала да учи графичен дизайн. "Как ще ставаш готвач? Цял живот ще слугуваш, ще миришеш на манджа и няма да имаш време за близките си!", отсекла тя. Синът ѝ обаче не се отказал от мечтата си. Той иска да е като дядо си, който години наред бил готвач на ЦСКА.

Седмият сезон на кулинарното шоу ще изправи всички одобрени участници пред предизвикателства, които ще ни отведат на пътешествие към далечни и екзотични дестинации, до които не можехме да се докоснем през последната година. Всяка вторник и сряда вечер хоби-готвачите ще представят разбирането си за храната като удоволствие, чрез което различните национални кухни изразяват себе си. "Гид" в първокласното пътешествие из разнообразни култури, традиции и региони ще бъдат ястия от Швеция, Египет, Русия, Япония, Мексико и много други държави. Заедно с хоби-готвачите зрителите ще опознаят чуждестранни продукти и подправки, ще открият непознати вкусове и ще преживеят нови емоции.

Снимка: bTV