Шест години по-късно, когато стискаше куп награди, Адел се завръща пред публика за най-важното музикално британско отличие. Тя, Сам Фендер, Дейв, Ед Шийрън, Литъл Симз, "Little Mix", Ей Джей Трейси, Тейлър Суифт, Били Айлиш и звездите от "Евровизия" - "Манескин" са сред звездите, които ще пеят на сцената на лондонската "02 Arena" по време на церемонията на наградите БРИТ тази вечер. Някои от тях са и сред номинираните, като Адел, за която се прогнозира, че ще обере "лъвския пай" на събитието. 

Тази година за първи път са премахнати категориите по пол, а Адел и Дейв водят групата с по четири номинации.

След много спекулации, по-рано този месец беше потвърдено, че Адел наистина ще се пее на събитието, заедно с Лиъм Галахър, Дейв, Сам Фендер, Литъл Симз, Доджа Кат, Ед Шийрън и носителката на наградата БРИТ за изгряваща звезда Холи Хъмбърстоун.

В 42-ото издание на наградите БРИТ има и четири нови категории за различни музикални стилове и победителите ще се определят от публиката.

Embed from Getty Images

Има и нови водещи, това са Мая Джама, Мо Гилиган и Клара Амфо. "Шоуто се завръща със звезди от висок ранг. Да видим Адел отново на родна земя и всички тези други страхотни изпълнения, ще донесе много радост на много хора", каза Мо Гилиган.

Тъй като няма "певец" и "певица" на годината, категорията е преименувана на "Артист на годината" и в нея се конкурират Адел, Дейв, Ед Шийрън, Литъл Симз, Сам Фендер.

За "Група на годината" се състезават "Coldplay", "D-Block Europe", "Little Mix", "London Grammar", "Wolf Alice".

Embed from Getty Images

В "Поп и R&B изпълнител" за отличието се борят Адел, Дуа Липа, Ед Шийрън, Гриф, Джой Крукс. За "Песен на годината" са номинирани 15 композиции.  За "Международна група на годината" номинирани са ABBA, "Манескин", BTS, "Silk Sonic", "The War on Drugs".

Шоуто ще се излъчва на живо по ITV и в YouTube за зрители извън Обединеното кралство.