Емблематичната рок група "Aerosmith" отложи дългоочакваното си музикално завръщане в Европа. Те трябваше да тръгнат на турне през юни и юли, но са взели решение отново да отменят концертите заради "продължаващото наличие на ограничения за COVID и други проблеми", както и за да предпазят феновете и екипа си. Това обяви самата банда на Стивън Тейлър в изявление, публикувано на страниците им в социалните мрежи.

"С дълбоко съжаление трябва да съобщим, че европейското ни турне, планирано за юни и юли 2022 г., е отменено. Продължихме да следим ситуацията с COVID и със свързаната с това несигурност около логистиката на пътуването, продължаващото наличие на ковид-ограничения и други проблеми. Стана ясно, че няма да е възможно да продължим с летните си концерти в Европа. Здравето, безопасността и благосъстоянието на нашите фенове са наш приоритет номер едно. Ще се върнем, за да избухнем с всички сили и се надяваме скоро да обявим тези вълнуващи новини", написаха те.

Роклегендите вече два пъти отлагаха концертите, които първоначално трябваше да се състоят през 2020 г.

И Лайънъл Ричи отмени европейското си турне през лятото заради Ковид-19, съобщи Ройтерс. "Тъй като Covid-19 и вариантите му продължават да се отразяват на живота по света, реших да отложа турнето си в Европа през лятото. Най-важно за мен е здравето на феновете ми, групата и екипа ми" - написа певецът в Twitter. Той обеща да изнесе концертите, когато това е безопасно.

Певецът, който е вече на 72 години, има насрочени концерти в Лас Вегас и Ню Орлиънс през следващите седмици.

Лайънъл Ричи е известен с многобройните си хитове, сред които "All Night Long", "Endless Love", "Lady", "Penny Lover", "Truly", "Stuck on You". Той е и съавтор на популярната песен "We Are the World" заедно с Майкъл Джексън.

Преди звездната си самостоятелна кариера Лайънъл Ричи е сред основателите на фънк и соул групата "Комодорс", пожънала успехи през 70-те години на миналия век.