Австралийската актриса Елизабет Дебики ще се превъплъти в ролята на принцеса Даяна в най-драматичния период от живота ѝ в сериала "Короната", съобщава Асошиейтед прес.

Това ще стане в петия и шестия сезон на популярната телевизионна поредица. Актьорът Джонатан Прайс ("Игра на тронове", "Двамата папи") ще се влезе в образа на съпруга на кралица Елизабет Втора, принц Филип, в последните два сезона на хитовата поредица.

Вижте снимки на Елизабет >>

73-годишният Прайс ще "поеме щафетата" от Тобаяс Мензис, когото зрителите за последно ще видят като принц Филип в предстоящия четвърти сезон на сериала. Джонатан Прайс ще играе съпруга на кралица Елизабет Втора във финалните пети и шести сезон на "Короната" на стрийминг платформата Netflix.

По-рано беше оповестено, че актрисата Имелда Стонтън ще "наследи" Оливия Колман в ролята на Нейно Величество, пресъздавайки късните ѝ години. В образа на сестра ѝ принцеса Маргарет зрителите ще видят Лесли Манвил, която ще замести Хелена Бонам Картър.

Премиерата на четвъртия сезон на "Короната" се очаква по-късно през годината.

Петият и шестият сезон на поредицата ще проследят смутни периоди за британското кралско семейство - 90-те години на миналия век, белязани от събития като развода на принц Чарлз и принцеса Даяна, и трагичната смърт на Лейди Ди в автомобилна катастрофа, както и началото на новия век.

В първите два сезона на "Короната" в образите на кралица Елизабет Втора и принц Филип се превъплътиха Клеър Фой и Мат Смит, припомня БТА.

"Духът на лейди Даяна, нейните думи и дела са все още живи в сърцата на мнозина. За мен е истинска чест и привилегия да се присъединя към екипа на "Короната", сериал, към който съм пристрастена още от първия му епизод", коментира в Twitter Елизабет Дебики.