Един фен на Джеймс Бонд, който с нетърпение очаква излизането на екран на новия филм за приключенията на прочутия британски шпионин, е германският актьор Дитмар Вундер. От 15 години е гласът на британеца Даниъл Крейг в Германия.

"С филми от този калибър, особено с Джеймс Бонд, разбира се, секретността е доста голяма", отбелязва 55-годишният актьор преди премиерата на "Смъртта може да почака" тази седмица.

Двадесет и петата лента от поредицата за приключенията на агент 007 трябваше да излезе на екран преди около година и половина, но коронавирусната пандемия доведе до нееднократно отлагане.

Международните продукции редовно се дублират в Германия от местни артисти - често в продължение на много години, и публиката е по-запозната с техните гласове, отколкото с тези на най-големите имена във филмовия бизнес.


Дитмар Вундер

"Смъртта може да почака" излиза на екран в Германия в четвъртък - два дни след световната си премиера в Лондон.

Дитмар Вундер казва още, че с нетърпение очаква филмът да тръгне по кината.

По думите му има нещо "наистина страхотно" в това да си фен на Бонд и да можеш да "придружаваш" Даниъл Крейг в ролята в продължение на 15 години, предава БТА. "Това е като подарък", казва Вундер, който за първи път озвучава героя на немски в "Казино Роял" (2006).

В "Смъртта може да почака" 53-годишният британски актьор Даниъл Крейг се превъплъщава в образа на Джеймс Бонд за пети и последен път.