Албумът "Faith" на покойния Pop Smoke оглави класацията на "Billboard" с дебюта си.

Той беше пуснат на пазара на 16 юли. Продажбите на албума в седмицата, приключила на 22 юли, се равняват на 88 000 еквивалентни единици.

"Faith" е втората тава на музиканта, издадена след смъртта му. Той съдържа 20 парчета, а в него участват повече от 20 гост-звезди, сред които Крис Браун, Дуа Липа, Кание Уест и други. Луксозна версия на албума с четири бонус песни беше пусната на 21 юли.

Рапърът Поп Смоук беше застрелян на 19 февруари 2020 г., едва 20-годишен. Приживе той няма издаден албум. Първият му самостоятелен албум "Shoot for the Stars Aim for the Moon" беше пуснат на пазара през юли 2020 г. и също веднага оглави чарта на "Billboard". Той остана начело две последователни седмици.

На второ място в актуалната класация за албуми на престижния сайт се нарежда друг дебютант - "Sob Rock" на Джон Мейър. От него са продадени 84 000 еквивалентни единици.

Албумът "Sour" на Оливия Родриго, който две поредни седмици оглавяваше списъка, падна на трето място с продадени 77 000 еквивалентни единици, предава БТА. На четвърта позиция слезе "Planet Her" на Доджа Кет с продадени 59 000 еквивалентни единици.

В челната петица на класацията се нареди и "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолън, който падна с две места в сравнение с миналата седмица.