Тълпа от фенове се събра на открито в центъра на Мелбърн, за да проследи заедно финала на австралийския телевизионен сериал "Съседи", излъчван в продължение на 37 години, предаде Асошиейтед прес.

Влажното зимно време в града не попречи на почитателите на поредицата.

Марго Роби, Кайли Миноуг, Джейсън Донован, Натали Имбрулия и Холи Валънс са сред известните личности, които се завърнаха на измислената улица "Рамзи", за да се сбогуват с със сапунената опера, чието действие се развиваше в Мелбърн. Сериалът даде старт на кариерите им в киното и в музиката.

Embed from Getty Images

Роби, Имбрулия и Валънс участваха дистанционно чрез видеовръзка.

Някои от популярните актьори, появявали се в "Съседи" от началото на сериала през 1985 г., но не участвали в 90-минутния финал, са носителят на награда "Оскар" Ръсел Кроу и братята Хемсуърт - Крис, Люк и Лиъм.

Продукцията беше голям хит в Австралия преди време, но пожъна още по-голям успех във Великобритания, макар че стана жертва на намаляващите рейтинги.

Рия Пател, която е почитател на "Съседи", пристигна два часа преди началото на излъчването на огромен екран на мелбърнски площад, за да си осигури място на първия ред. Тя не се изплаши от валежите и температура от 9 градуса по Целзий.

Над 100 верни почитатели присъстваха, като много от тях се бяха увили в одеяла.

Пател започва да гледа "Съседи", след като се премества в Мелбърн от Индия през 2018 г. Тя казва, че ще й липсват приключенията на съседите от улица "Рамзи".

"Със сигурност не знам какво ще правя в 18:30 часа. Просто ще бъде автоматично да отида пред телевизора,'' каза Пател.

През март шоуто обяви, че слиза от малкия екран, след като бе прекратен договор с партньорите на сериала във Великобритания, припомня Асошиейтед прес.

Снимка: БТА