Тя се казва Ая и вероятно я помните от пети сезон на шоуто "Гласът на България", където талантливата млада изпълнителка бе част от отбора на Камелия.

След няколко години, посветени на обучението си в Дания, Ая се завръща в родината, за да се занимава с онова, което винаги я е вдъхновявало - музиката. А вече е факт и дебютната ѝ песен "Короната" с видеоклип към нея.

"Участието ми в "Гласът на България" определено беше първата стъпка към моето развитие като професионален музикант.", казва Ая.

"Написах "Короната" още след участието ми в Гласът, по това време живях и учих в Дания. Точно тази песен беше вдъхновението и причината да се върна обратно в България и да създавам музика.

Върнах се и някак магично, когато вече имах конкретната цел, срещнах точните хора, в точния момент. Благодарна съм на всички, които участваха в реализирането и по един или друг начин.", разказва младата певица.

Снимка: AYA

"Короната" е дело на самата певица, която е автор на музиката и текста към песента, и на екипа от професионалисти в лицето на Светлин Къслев и Борислав Бояджиев (аранжимент) и Bashmotion (режисьор и оператор на видеоклипа).

Снимка: AYA