Българка получи четири "да" от журито в италианското издание на музикалното риалити "X-Factor". 16-годишната Никол Палашчева предизвика фурор в най-популярното риалити за музикални звезди.

В четвъртък четиримата съдии в шоуто единодушно приеха Никол в голямото шоу. Във звездното жури са менторът на Maneskin и лидер на Afterhours - Мануел Агнели, популярният рапър и тийн идол Hell Raton, очарователната италианска певица EMMA и световноизвестният MIKA, който през 2007 г. подлуди всички с хита си "Relax, Take It Easy".

Освен единодушното одобрение на звездното жури, българската тийнейджърка си спечели обожанието и на публиката. Многобройните й италиански фенове вече изписват с красиви букви на плакати името Nika Paris - псевдонимът, с който Никол става известна на Ботуша.

Един от най-известните музикални журналисти в Италия - Микеле Монина пусна tweet "Момичето от България печели, вие сте свидетели!"

Музикален ментор и продуцент на Никол е друга българка - Дарияна Куманова, която от години работи в Италия, предаде Нова телевизия.

Тя разказва: "Забелязах я още, когато беше на 9 години и я чух да пее в един конкурс, на който бях жури. Веднага усетих, че е невероятен талант. Изпълни песен на ZAZ на перфектен френски език и определено ме впечатли. Още тогава й казах: "Когато станеш на 15 години, ще се видим". Така най-популярната българка в Италия запомня тази среща и следва дълга работа от разстояние, а когато е възможно Никол пътува до Италия. Последната година двете работят особено интензивно по метода на "пълното потапяне" в музиката и в момента 16-годишната българка има 10 напълно завършени авторски песни.