След свръхзвуковия световен финансов успех на "Соник: Филмът", култовият син таралеж от популярната серия игри на SEGA се завръща за киноприключение от ново измерение "Соник Филмът 2". Съдбата на света отново е в ръцете на Соник, но този път той няма да е сам.

Супер героя Соник

Снимка: Forum Film Bulgaria

След като се установява трайно в Грийн Хилс, Соник е нетърпелив да докаже, че именно той е героят, от който светът се нуждае, но е доста пренавит и често забърква още по-големи бъркотии. Един ден обаче, светът се оказва в остра нужда от неговите супер сили. Доктор Роботник успява да избяга от планетата, на която е заточен и се завръща на Земята с чисто нов убийствен мустак и с нов зъл партньор - ехидната Нъкълс, с когото търсят гигантски смарагд, притежаващ силата да унищожи цели цивилизации.

Джим Кери се гордее с мустака си

Снимка: Forum Film Bulgaria

За да попречи на Роботник да осъществи пъкления си план, Соник се впуска в надпревара с времето, но дори и неговата свръхскорост може да се окаже недостатъчна. На помощ на устатия таралеж се притичва не кой да е, а любимата на милиони фенове двуопашата лисица Тейлс и двамата се отправят на разтърсващо приключение в търсене на могъщия камък преди да е станало твърде късно.

Лисицата Тейлс

Снимка: Forum Film Bulgaria

Ще успеят ли Соник и Тейлс да спасят Земята или този път планът на Роботник ще се окаже безупречен? Ще може ли Соник да порасне и най-накрая да се превърне в героя, за който мечтае? Ще разберем догодина в Деня на шегата. 

В ролите се завръщат Бен Шуорц като гласът на Соник, Джим Кери като д-р Роботник, Джеймс Марсдън като Том Уачовски и Тика Съмптър като Мади. Към тях се присъединяват Идрис Елба като гласът на Нъкълс и Колийн О"Шонеси като гласът на Тейлс.

Нъкълс звучи с гласа на Идрис Елба

Снимка: Forum Film Bulgaria