Малко преди празника на столицата, който отбелязваме на 17 септември, на 15-и, от 19.00 ч., Платформа А6 - новото място за събития на открито до НДК, ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува Х-тото юбилейно издание на фестивала за поп и рок музика "София 2020".

Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, отличие на името на рок легендата Петър Гюзелев, специална награда на медиите и награда за цялостен принос в българската музика.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента - фаворит може да бъде подкрепена чрез eсемес на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Средствата са в полза на благотворителната кампания на Столична община "Нека бъдем по-добри" в подкрепа на информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми "Да сверим биологичния си часовник навреме".

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза - подкрепа на българския туризъм. Тази година, с партньорството на Министерството на туризма, събитието ще презентира чрез видеоматериали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Слоганът на Х-тото юбилейно издание на фестивала е "Ела, виж ме, чуй ме, открий ме - моята България!", за да насочи вниманието на цялото ни общество - и не само, към уникалните ритми, традиции и великолепието на нашата страна. Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили големите награди на фестивала през годините.

Като организатори и творци е важно да съхраним и подкрепяме българската поп и рок музика като посланик между поколенията, в изпълнителя на музиката да възпитаваме чувство на отговорност, ред и дисциплина на духа и творчеството, а като граждани да бъдем съпричастни и чувствителни с проблемите на обществото ни, защото всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър! С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благотворителната кауза и казваме "Нека бъдем по-добри", подчертават от екипа на събитието.