Видеоклипът "Baby Shark Dance" на южнокорейската образователна компания "Pinkfong " постави рекорд с над 10 милиарда гледания в YouTube. Клипът е заснет в повече от 100 варианта на 11 езика по света.

В него малко момче и момиче пеят песен за бебе акула и нейното семейство, а също така танцуват на фона на анимационни кадри. Видеото е публикувано за първи път в сайта през 2016 г. За няколко години то успява да изпревари най-популярните видеоклипове на световната музика по брой гледания, включително "Despacito" на Луис Фонси.

Преди година видеото "Baby Shark Dance" влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-гледаното в YouTube. Самите автори на песента обясняват рекордната популярност на работата си с факта, че клипът много харесва на децата в Южна Корея и САЩ, предава БТА. Според представители на компанията всяко дете си пуска този клип десетки пъти на ден, като по този начин умножава броя на гледанията.

Оригиналната детска песен "Baby Shark" се появява в Съединените щати преди повече от 100 години и е много популярна сред американските деца в началото на 20 век.