Димитър Иванов-Капитана спечели и журито, и публиката, в тазгодишното издание на националните награди за стендъп комедия "Златен микрофон". Той получи най-висока оценка на своето представяне с шоуто "Беше ми 100лично", съобщават организаторите.

Димитър Иванов-Капитана е първият български вентролог и стендъп комедиант. По професия е актьор. Започва да се занимава със стендъп комедия през 2019 година, когато става част от формация Hashtag Event Management. Има четири национални турнета в над 30 български града с "Беше ми 100лично" и "Образцов дом".

Наградата на гилдията получи Димитър Велков, по известен с псевдонима Митака Беше Прав, следван от Владислав Недков и Александър Маринков, предава БТА.

"Събитието е много забавно, но зад цялата организация стои много труд , големи екипи и подкрепата на нашите партньори. Целта на събитието е създаде обединение и да стимулира новаторство сред стендъп артистите, да популяризира стендъп комедията в страната и да зададе посоката на развитие през следващите години", коментира Георги Илиев - председател на фондация "Комедия".

Снимка: БТА