Ема Бройлс от Аляска е новата "Мис Америка". Освен короната тя спечели и стипендия за колеж в размер на 100 000  долара. Красавицата победи в конкуренцията на 51 претендентки от 50 щата и федерален окръг Колумбия в конкурса, който се проведе в казино в Кънектикът.

Церемонията отбеляза стогодишнината на конкурса. Тази година финалът на надпреварата, която традиционно се излъчваше по телевизията, бе стриймвана единствено от услугата "Пийкок" на Ен Би Си. 

Малори Фулър, "Мис Тексас"

Снимка: БТА

Това, което започна като конкурс за красота в Атлантик Сити през 1921 г., еволюира далеч от акцента само върху външния вид - състезателките вече не се оценяват по физически данни, а и като общественички - с нов фокус върху лидерството, таланта и комуникационните умения. През 2018 г. от събитието отпадна състезанието по бански.

Лора Брадфор, "Мис Алабама"

Снимка: БТА

"Мис Алабама", Лора Брадфорд, беше коронясана като първа подгласничка на конкурса. Това е най-високият резултат за състезателка от локалния "Мис Алабама" в националния конкурс, след победата на Диедре Даунс през 2005 г. Брадфорд е седмата "Мис Алабама", която заема едно от първите две места.