Скандали се завихрят около "Евровизия 2022", съобщава "Daily Mail". Разгневени фенове определиха първия полуфинал като "корумпиран" и настояват резултатите да бъдат поправени.

Зрителите развълнувано наблюдаваха първата порция изпълнители преди финала в събота, но останаха горчиво разочаровани и настояваха, че цялото шоу е "нагласено".

България не успя да се класира макар Intelligent Music Project да бяха повече от добри. Като опитни артисти те заложиха на обрано изпълнение, гласът на Рони Ромеро беше красиво подкрепен от Славин Славчев, като бек вокал. Чилийският певец флиртуваше с камерите по учебник като истинска рок звезда, останалите момчета от супер групата стояха също достойно на постове си. 

След началото на музикалната надпревара, в което от 17 участници продължиха 10, някои от почитателите на форума се заканиха да бойкотират очаквания финал, който ще бъде тази събота.

Във вторник вечерта водещите на "Евровизия" в Обединеното кралство - Райлън Кларк и Скот Милс, представиха различните изпълнители в предаване на живо от Италия. Хората пред телевизорите останали "шокирани" от страните, които се класирали за втория кръг и били вбесени, че "по-добрите песни" не стигнали до финала, пишат британските медии.

Водещите също изразили недоверие от факта, че Холандия е избрана пред Албания, Латвия и Дания.

Когато домакините обявиха, че Холандия е последната продължаваща страна, Райлан бил чут да възкликва "Уау!" под носа си, доста удивен от резултата.

"Няма и Австрия. Загубихме Дания", отговорил Скот. 

Райлън продължи да изброява селектираните държави. "Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Холандия. Няколко шока тази вечер", каза той.

Представителите на Латвия

Снимка: БТА

За победа на Латвия се бориха Citi Zēni с фюжън парчето "Яж си салатата", а за Дания прекрасен квартет рок момичета "Редди" с песента "Шоуто". 

След резултатите феновете на "Евровизия" се стичаха в Twitter, за да споделят раздразнението си.

"Няма Латвия? Не, съжалявам, приятели, настоявам за повторно преброяване. Смешно е", възмути се потребител.

"Най-ужасният полуфинал на Евровизия, на който съм бил свидетел през всичките си години. Толкова очевидно е нагласен", отекна недоволството на друг.

"Какъв е смисълът на Евровизия вече, очевидно всичко е нагласено. Албания трябваше да мине", оплака се трети. Ронела Хаяти се състезаваше със "Sekret" за Албания. 

Оприличават Ронела от Албания с Мадона

Снимка: БТА