Приключенският екшън "Uncharted: Извън картата" оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица с приходи от 23,3 милиона долара през изминалия уикенд, съобщава Асошиейтед прес.

Филмът, направен по видеоигри на "Сони" и с участието на Том Холанд, Антонио Бандерас и Марк Уолбърг, донесе от началото на прожекциите в киносалоните в Северна Америка постъпления от 83,4 милиона щатски долара.

Снимка: Getty Images

За осми път през последните два месеца и половина филм с участието на 25-годишният актьор Том Холанд оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка, отбелязва Асошиейтед прес.

"Uncharted: Извън картата" на режисьора Рубен Флейшър, който разказва за изгубено съкровище, струваше около 120 милиона щатски долара. Той се радва на зрителски интерес и в чужбина, като реализира приходи от 58,3 милиона щатски долара за изминалия уикенд. С тях продукцията отчита постъпления в световен мащаб от 226,4 милиона щатски долара. Засега не се излъчва в Китай, като премиерата там е насрочена за 14 март.

Снимка: Getty Images

Силните международни продажби на "Uncharted: Извън картата" включват 46,7 милиона долара за две седмици в Русия, където засега ще продължат да се излъчват нови филми. Украинската филмова академия призова в събота за бойкот на руската киноиндустрия след нашествието в страната.

Втората си позиция от миналата седмица запазва и "Куче", който е режисьорски дебют на Чанинг Тейтъм. Той прави продукцията съвместно с Рийд Каролин. Тейтъм се превъплъщава в ролята на военнослужещ, който е изпратен на мисия заедно с армейско куче.

Embed from Getty Images

Постъпленията от комедията този уикенд са 10,3 милиона щатски долара. Общите приходи от излизането й по кината в САЩ и Канада възлизат на 30,8 милиона щатски долара - силен резултат за продукция с бюджет от едва 15 милиона щатски долара, коментира изданието "Variety".

Третото място е за "Спайдър-мен: Няма път към дома" - вторият филм с участието на Том Холанд в топ три на бокс-офис класацията на Северна Америка. Приключенията на супергероя бяха най-гледаната продукция в САЩ и Канада шест седмици през декември и януари. Този уикенд постъпленията са 5,7 милиона щатски долара. Общите приходи от филма на вътрешния пазар достигнат вече 779,8 милиона щатски долара, а на международния надхвърлят 1,8 милиарда щатски долара.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Първата петица в северноамериканския бокс-офис се допълва от "Смърт край Нил" на режисьора Кенет Брана, следван от комедията "Кретените завинаги" . Приходите от екранизацията на едноименния роман на Агата Кристи в киносалоните в САЩ и Канада този уикенд са в размер на 4,5 милиона щатски долара. "Кретените завинаги" пък инкасира 3,1 милиона щатски долара.