Американската Гилдия на актьорите пренасрочи връчването на годишните си отличия заради церемонията за наградите "Грами", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От професионалната организация съобщиха, че 27-мата им годишна наградна церемония ще се състои на 4 април, вместо на 14 март, когато ще бъдат раздадени водещите музикални отличия "Грами".

Актьорската гилдия първоначално възнамеряваше да раздаде призовете си на 24 януари, но промени плановете си заради коронавирусната пандемия.

В началото на месеца Националната звукозаписна академия, която присъжда наградите "Грами", оповести, че е решила да пренасочи церемонията за връчването им от 31 януари за 14 март.

Решението на звукозаписната академия предизвика недоволството на Гилдията на актьорите, която оповести още през юли миналата година, че възнамерява да раздаде отличията си на 14 март, за да могат други професионални организации да съгласуват плановете за наградните си шоута.

Новата дата за наградната церемония на актьорската гилдия няма да повлияе върху обявяването на номинациите за наградите ѝ, които ще станат известни на 4 февруари.