В делириум от полицейски светлини и халюцинации, виртуалната група "Gorillaz", носителка "Брит" и "Грами", изгрява в нова светлина, обединявайки се с "Nexus Studios", за да създаде епичното психеделично видео за лятното им разбиващо парче "Cracker Island ft. Thundercat". Режисиран от съоснователя на "Gorillaz" Джейми Хюлет и номинирания за награда "Еми" режисьор на "Nexus Studios" - Fx Goby, "Cracker Island" отвежда зрителите на късно нощно пътешествие в Града на ангелите. 

Мърдок казва: "Мислете за това като за финалната сцена във филма, малко след големия финал, когато героят (аз) е на път да се отправи към залеза, докато вървят надписите. Точно така, започваме от края. Защо? Защото работя по мистериозни начини". 

Първоначално базирани в "Kong Studios" в Западен Лондон, членовете на групата - вокалистът 2D, басистът Мърдок, китаристката Нудъл и барабанистът Ръсел се преместиха в Силвърлейк, Калифорния, за да набират нови членове, които да се присъединят към "The Last Cult ".

Embed from Getty Images

"Cracker Island" включва участието на виртуозния басист и невероятен талант, носител на 2 награди "Грами" - Thundercat. 

Световното турне на "Gorillaz" започна в Южна Америка по-рано през годината. Групата свири пред възторжени тълпи в "Primavera" и в цяла Европа, както и в Австралия - за пръв път от 12 години насам. Очаква се да свирят в "All Points East" в Лондон на 19-ти август и "3Arena" в Дъблин на 17-ти август, преди дългоочакваните концерти в САЩ през септември и октомври.

Embed from Getty Images