Снимките на третия сезон на сериала "Вещерът" започнаха, обявиха от стримийнг платформата Netflix в официалния профил на продукцията в Twitter.

През септември миалата година беше съобщено, че предстои заснемането на нови епизоди на поредицата. В средата на декември пък стартира излъчването на втория сезон на "Вещерът", като по-рано се наложи работният процес на няколко пъти да бъде спиран заради коронавирусната пандемия.

Към момента не се съобщава кога се очаква новите серии да бъдат готови.

Сериалът, който стартира през 2019 г., привлякъл интереса на над 76 милиона зрители, е екранизация на романите на полския автор Анджей Сапковски.

В главните роли са Хенри Кавил, който се превъплъщава в Гералт от Ривия, Аня Чалотра е магьосницата Йенефер, Фрея Алън е Сирила - принцесата на Цинтра.

В публикация си в социалната мрежа компанията разкрива как ще продължени на историята, предава БТА. В сюжета главните герои отново са под заплаха. Докато монарси, магове и зверове от Континента се надпреварват да заловят принцеса Сирила, Гералт я скрива, решен да защити новото си семейство от онези, които заплашват да го унищожат. След като ѝ поверяват обучението на принцесата в магия, Йенефер решава да ги заведе в защитената крепост Аретуза, където се надява да разбере повече за неочакваните ѝ сили. Вместо това обаче групата разбира, че е попаднала на бойното поле на политическа корупция, черна магия и предателство в което ще им се наложи да се сражават, залагайки всичко и рискувайки да бъдат разделени завинаги.