Популярната трип-хоп формация Hooverphonic ще свири в зала "Универсиада" на 11 октомври, концертът е част от световното турне на групата. Музикантите вече гостуваха в Япония, откъдето се завърнаха на 20 септември и продължиха с гигове в Европа.

Само преди няколко дни беше обявено, че Hooverphonic са избрани да представят Белгия на "Евровизия". След присъединяването на вокалистката Лука Крюисберг групата преживява ренесанс. Само на 18 години, победителката от "Гласът на Фландрия" 2018, впечатлява с дълбокия си глас, увереното сценично присъствие, а музиката на Hooverphonic звучи като създадена за нея.

Няколко дни преди концерта организаторите споделят, че престоят на белгийците в България няма да е продължителен. Те пътуват из Европа с тур-бус, в който разполагат с всички удобства. Впечатление прави, че музикантите държат на здравословния начин на хранене, като в менюто им присъстват пълносърнест хляб, пресни зеленчуци и плодове, сурови ядки, черен органик шоколад, веган мюсли и други. От Hooverphonic разчитат на българските домакини за висококачествено червено вино на трапезата им.

Снимка: Monte Music

Купи билетНа концерта в зала "Универсиада" формацията ще изпълни хитовете "2 Wicky", "Еden", "Mad About You", "Amalfi", "Badaboum" и "Romantic". Ще звучат песните и тракове от новия им албум "Looking For Stars" с вокалите на Лука Крюисберг. Билети за концерта на Hooverphonic на 11 октомври 2019 г. в зала "Универсиада" все още са налични.

Снимка: Monte Music