Малко след рождения си ден, на 15 февруари когато навърши 42 години, Деси Банова-Плевнелиева получи професионален подарък - тя се завръща на екран като автор на поредицата "Тук и сега" в уикенд формата "Събуди се". Всяка събота тя ще представя популярни българи в различна светлина - такива, каквито рядко ги виждаме, съобщи Нова телевизия.

"Щастлива съм за новото начинание, в което се впускам. За мен ще е голямо предизвикателство да покажа популярните личности в различна светлина, разказвайки техните човешки истории. Очакват ни много вълнуващи срещи с обичаните от всички нас хора на изкуството, театъра, киното, музиката, а защо не и от политиката", коментира Деси Банова-Плевнелиева.

Началото на новата поредица "Тук и сега" ще бъде дадено на 5 март. Първата среща на Деси Банова-Плевнелиева ще бъде с "желязната лейди на спорта" - Илияна Раева. Журналистката ще я представи на специално и свято за нея място. Там Илияна Раева ще разкаже съкровени и повече от любопитни истории за нейните трудни моменти, копнежи и натрупана житейска мъдрост.

Деси Банова-Плевнелиева е журналист с 20-годишен телевизионен опит. Тя е позната на зрителите като дългогодишна водеща на Прогнозата за времето на NOVA, както и с документалните си материали за климатичните промени, с които печели международно признание.

През 2018 г. тя стартира авторския проект "Истории на успеха" в сутрешния блок на NOVA - "Здравей, България".