Конкурсът за най-красива столичанка ще се проведе на 23 март в клуб "Планет". "Мис София" е част от веригата регионални конкурси на "Мис България Свят". Първите три призьорки ще спечелят директно право на участие в националната надпревара "Мис България Свят" и "Мис България Вселена" 2019, а победителката ще представи България на международния конкурс "Miss Glam World" 2019 в Индия през април.

"Мис София" ще се проведе традиционно в три кръга. Участничките ще представят изтънчените вечерни тоалети на носителя на "Златна игла" Стоян Радичев и бански облекла на гръцката марка Sugarfree.

Български солови изпълнения и класикически ритми oт Човека глас Краси Аврамов и Цветелина Радойчева ще разведряват гостите на събитието. Място сред журито се очаква да заемат миналогодишни носителки на приза "Мис София", "Мис Свят България" Венета Кръстева, актуалният "Мистър България Свят" Оливър Стайков, актьорът Ники Сотиров и Памбос Агапиу. В ролята на водещ ще влезе познатият актьор и радиоводещ Илия Георгиев.