Камен Донев гостува в пътуващото студио нa bTV в родния му град Русе, като сподели как се чувства там, за порива на младостта, хубавите спомени и бъдещите планове.

Донев готви нов спектакъл, който описа в типичния си стил: "Следващият ми спектакъл ще е в основата на Ниагарския водопад. С Федерер ще направим една много дълга сесия, в която докато единият удря топчето, другият се движи заедно с топчето и изписва върху него хайку стих. Това ще продължи 14 часа".

Човек трябва да търси вдъхновение във всичко, а най-хубавото нещо е да работиш в отбор, който гледа към една цел. Това коментира в ефира на bTV емблематичният български актьор Камен Донев. Според него, обаче, преобладават хората "с лошо гледащи лица".

"Сега върлува един повсеместен мързел. Всяко нещо, което не се случи веднага и което не става лесно е "по-нататък", "това нищо не струва", "какви са тия, тия нищо не правят"... Чакай малко! Ти какво правиш, ти какво създаде на тази земя, освен да си купиш къща, кола и да наприказваш куп глупости?", запита Донев.

По думите му това е и причината ние като народ да сме "там, на парапета, облегнати със семките в ръка, плюейки тоя и оня", докато други на Балканите се развиват.

"Искам да вярвам и вярвам, че нещата могат да стават все по-добри и моля никой да не ми пречи, защото ще му се случи много неприятна случка!", предупреди къде на шега, къде сериозно актьорът.

Бащата на Камен Донев е създател и е бил ръководител на фолклорен състав в Русе. Актьорът споделя, че танците са го научили на дисциплина и на организация. Той каза, че за танцът може да учиш цял живот и да го преоткриваш неспирно.