Кипър и Израел, следвани от Франция, бяха преценени от сайтове за залози като главни фаворити за спечелване на песенния конкурс "Евровизия", чийто финал е в събота в Лисабон.

Според залози, анализирани от сайта Eurovisionworld.com, представителката на Кипър - гъркинята с албански произход Елени Фурейра, има малко предимство пред останалите участници преди днешната първа генерална репетиция за финала. Изпълнението й на песента "Fuego" стана причина да бъде сравнявана с Шакира и Бионсе. Залозите за нея са около 2 към 1.

След като бе главна фаворитка преди първия полуфинал във вторник, израелската певица Нета Барзилай сега заема второ място, като залозите за нея са близо 4,5 към 1. Песента й "Toy" е своеобразен призив за еманципация на жените и се вписва в духа на движението #Аз също.

Със залози между 10 и 15 към 1, френското дуо "Мадам мосю" е на трета позиция. В неговата песен "Mercy" се говори за момиченце, родено на кораб с мигранти.

В анкетата на сайта Еurovisionworld.com, в която са гласували над 80 000 души, българската песен "Bones", в изпълнение на "Екуинокс", е пето място заедно с Франция и Литва.