Световните музикални звезди обявиха началото на коледните празници, като започнаха да пускат нови песни, посветени на най-обичаното време от годината.

Традиционно сред най-нетърпеливите да издадат сингъл преди Рождество Христово е Марая Кери, без чиито изпълнения не минават декемврийските тържества. В началото на ноември тя пусна новата си песен "Fall in Love at Christmas". Певицата си партнира с R&B изпълнителя Калид и с госпъл звездата Кърк Франклин. Коледният дух струи и от видеоклипа.

И макар че набира популярност, новото парче на Марая Кери едва ли ще успее да засенчи вечната ѝ класика от 1994 г. "All I Want for Christmas Is You".

Няма да е Коледа, ако поне десетина пъти не чуем и не си затананикаме хита, който вече е на двадесет и седем години, но продължава да е изключително актуален всеки зимен сезон.

Празнично настроение обхвана американската певица Кели Кларксън още през септември, когато тя пусна специалния си албум "When Christmas Comes Around". Тавата съдържа 15 песни, като сред тях е и "Santa, Can't You Hear Me", което някогашната победителка в американското издание на "Music Idol" изпълнява заедно с Ариана Гранде.

С коледен сингъл певецът Джон Леджънд отбеляза смяната на звукозаписната си компания. "You Deserve It All" поставя началото на работата му с лейбъла "Republic Records". Парчето, което беше пуснато миналата седмица, е дело на Джон Леджънд и Меган Трейнър.

Британецът Гари Барлоу се готви да издаде коледен албум, озаглавен "The Dream Of Christmas" на 26 ноември. Той вече пусна две от парчетата в него - пилотният "The Dream Of Christmas" и "Sleigh Ride". Дуетът на Барлоу с британската актриса Шеридан Смит "How Christmas Is Supposed To Be", който все още не е излязъл, се очаква да бъде един от претендентите за челните позиции в декемврийските музикални класации.

Ед Шийран и Елтън Джон се очертават като сериозна конкуренция на Барлоу и Смит за първото място в празничните чартове. Изпълнителят на хита "Shape of You" призна в интервю за нидерландска радиостанция, че двамата подготвят нова песен за Коледа. Работното заглавие е "Merry Christmas", а двете звезди планират да го подарят на почитателите си в началото на следващия месец.