Почитателите на детективските поредици ще получат своята доза мистерия по bTV Lady, от където ще ги изненадат с криминални съботно-неделни вечери. Стартът ще бъде даден тази събота със "Загадъчни убийства по Агата Кристи". Сериалът ще върви всяка събота от 22 ч., а другата неделя, 22 май, в същия слот тръгва един от най-гледаните европейски сериали за последните няколко години - "Сезар Вагнер".

Снимка: bTV Lady

Действието в "Загадъчни убийства по Агата Кристи" (Les petits meurtres d'Agatha Christie) се развива в Северна Франция през 30-те години на миналия век, а главни герои са комисар Жан Ларозие (Антоан Дюлери) и неговият нещастен младши офицер инспектор Емил Лампион (Мариус Колучи), които разследват криминални мистерии по бестселърите на Агата Кристи. Епизодите обещават да завладеят зрителите с адаптации на най-заплетените детективски произведения на "кралицата на криминалето".

Снимка: bTV Lady

Следващата неделя (22 май) в ефира на bTV Lady стартира и премиерната френска поредица "Сезар Вагнер" (César Wagner, 2020 г.). В центъра на историята е хипохондричният инспектор със закоравяло сърце Сезар Вагнер, който се премества в полицейското управление в Страсбург и трябва да се адаптира към новия си екип. Задачата обаче не се оказва никак лесна, след като на Сезар за пръв път му се налага да се сблъска с чувства и емоции, които до този момент никога не е изпитвал. Сериалът, чиято аудитория във Франция достига до 5 милиона зрители на епизод, ще се излъчва в неделните вечери от 22 ч.

Снимка: bTV Lady

"Загадъчни убийства по Агата Кристи" и "Сезар Вагнер" ще бъдат достъпни и онлайн ексклузивно за потребителите на видео платформата на bTV Media Group - Voyo, наред с останалите премиери на bTV Lady - "Бараж" и "Майчина любов". А от следващия месец дамският канал ще изненада зрителите с премиерния турски сериал, превърнал се в световен феномен - "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı).