"Без контрол" от албума "Чуй душата ми" от 2021 година даде начало на втория концерт на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив. Повече от час и половина примата на българската популярна музика въздейства с неповторимия си глас и изящно присъствие на публиката, която не спираше да я аплодира на крака. За първи път в кариерата си певицата прави два последователни концерта в Античния театър.

Нови и незабравими песни изпя Лили Иванова, а специално място в почти всяко изпълнение имаха китарите на музикантите Ангел Дюлгеров и Иван Йорданов - Чери. Певицата върна публиката в 90-те години на миналия век, но с ново звучене, когато с песента "Невероятно" попита "Всичко е обяснимо, всичко се преживява. Ти разбра ли какво си имал и какво остава?".

Вижте снимки >>

"За тебе бях" и "Щурче" вдигнаха множеството на крака, но "Детелини", преди която изпълнителката се пошегува, че няма само тя да пее, и "Ветрове" го накара да не спира да аплодира и скандира "Лили" и "Браво".

"Вие сте убийствена публика" и "Пловдив си е Пловдив" възкликна примата при нестихващите бурни аплодисменти, с които екзалтираните слушатели посрещаха края на всяко нейно изпълнение.

Певицата представи нейния "Li Orchestra" в състав: Ангел Дюлгеров, който е аранжор на цялата програма на концертите и изпълнява солата на китара, Орлин Цветанов на цигулката, Огнян Енев - на пиано, на тромпет и саксофон. На контрабас и бас китара е Веселин Веселинов, Росен Ватев - на ударните и перкусии, Иван Йорданов - Чери - китари и трио LaTiDa.

"Happy birthday" пя публиката на Иван Йорданов - Чери, който ден преди големия християнски празник Успение Богородично получи специален подарък от примата за рождения си ден, която му поднесе икона. 

Снимка: Боян Ботев/БТА

"За нищо няма да се оправдая - последната ми дума ще е песен!", изпя Лили Иванова, след като публиката я върна на бис.

Националното турне на Лили Иванова, на което БТА е медиен партньор, започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. На 24 август следва концерт в Пазарджик. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември - в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в София на 4 декември.

Снимка: Боян Ботев/БТА