За трета година приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София. Първият паднал сняг ги преобрази в магична коледна премяна. Светлините на живите елхи бяха запалени заедно с голямото коледно дърво на Столична община на 1-ви декември от кмета на града Йорданка Фандъкова.

ЕЛХИТЕ ще греят и красят града до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична община и залесени в Гората на таланта, в която вече има повече от 70 вечнозелени дръвчета, като продължение и символ на каузата на кампанията.

Вижте снимки >>

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е поредната фантастична идея на Фондация "Стоян Камбарев", носеща името на незабравимия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени много подаръци и ваучери за семействата, а част от средствата ще подкрепят и изумителните музикални таланти на Фондацията - основен фокус на културната организация. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорството на Столична община и Национален фонд "Култура".

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Ето избраните даровити деца от многодетни семейства от цяла България, които ще продължат да бъдат част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", като нейни целогодишни стипендианти до навършване на пълнолетието им:

Далия Гюлай (9 г.) - певица от Велико Търново

Елиса Дончева (12 г.) - балерина от Варна

Станислав Пейчев (14 г.) - гайдар от град Лъки, Родопите

Пламена Георгиева (15 г.) - мултиталант от Бургас

Кристиана Кирилова (16 г.) - певица от Велико Търново

Калоян Праматаров (15 г.) - музикант от Бургас

Божана Славкова (16 г.) - мултиталант от Бургас

Калоян Георгиев (16 г.) - арфист от Смолян

Йоан Младенов (16 г.) - пианист от София

Наргис-Надежда Зулфикар Хайдер (18 г.) - музикант от Бургас

Екатерина Атанасова (18 г.) - певица от Велико Търново

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

С много обич Фондация "Стоян Камбарев" ще продължи да подкрепя и малките принцеси, които вече гледат смело към сцената от две семейства на скъпи приятели от артистичния свят - на Димо от P.I.F. и на актьора Йосиф Шамли.

"Щастлива съм, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се превърна в красива традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти, която освен талантливите деца, радва всички софиянци и гости на града. Магично е! Сърцатият млад екип на Фондация "Стоян Камбарев" се справи забележително с цялата кампания! Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха! Не знам дали си представяте само колко време е отнело украсяването им. Те са в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Бих искала да се поклоня на всеки един от коледните ни благодетели, които подариха криле на младостта и таланта, въпреки трудните за бизнеса времена през последните 2 години. Тези изключително специални и духовни хора изповядват философията, че човек е истински богат преди всичко когато дава, а не когато взима", сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - Председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев" и вдъхновител на кампанията.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Основна заслуга за успеха на коледната благотворителна инициатива има лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска (PROPLANTS), която за трета поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи.

А ето кои са и другите добротворци с големи сърца, благодарение на които ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново сбъдват много съкровени мечти:

Едни от най-верните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" - УниКредит Булбанк - официалната банка на Фондацията, ТECHNOPOLIS и Praкtiker, АУРУБИС България, ПОК Съгласие, Кауфланд България, шоколадовото изкушение MЕRCI, Pernod Ricard Bulgaria и NOVA Film.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Своя прелестна елха отново имат г-жа Нели Беширова - собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг, бизнесдамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор, сем. д-р Мажена, Георги и Александър Панови, Атанас Динев, построил бутиковите сгради Кари Резидънс, Нешо Миранов - един от лидерите в тютюнопроизводството у нас, адв. Анна Попова - член на УС на Фондацията и Звезделин Протопопов - собственик на естетични клиники Pro Derma.

Към благородната кауза тази година се присъединиха нови приятели и парньори, на които Фондацията благодари искрено: Макс Гурвиц и неговите приятели, сем. Кристина и Илия Станоеви и техните две дъщери Андреа и Карла, както и големите компании Трансконтинентал бизнес консултинг, Юнайтед Пропръти Груп, INGRAM Micro Bulgaria GBS, Sensata Technologies, Винпром Карнобат и СОБАТ и Медицински център Пентаграм.

А ето и дарителите, чиито елхи ще красят центъра на Бургас за втора година: Община Бургас, Port Bulgaria West, Лукойл Нефтохим и RENEW.bg

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

За популяризирането на цялата Коледната Екологична акция основна заслуга имат приятелите от IDEA Comm и Метрореклама, а благодарение на ПРИЗМА - светлинни решения на Стефан Щулц ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА изглеждат вълшебно и през нощта!

Освен финансовата помощ, всички даровити деца ще получат и огромни колети с подаръци и ваучери от дарителите и от други приятели на Фондацията като Дилмано Дилберо, дентална клиника ALLDENTAL и екипа на Информационно обслужване АД, който организира собствена коледна акция в подкрепа на децата.

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декемри. Всеки който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация "Стоян Камбарев" на мейл: foundationkambarev@gmail.com.

Последвайте Фондация "Стоян Камбарев" в Инстаграм, Фейсбук и Youtube

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"