Conquering Lion от Македония ще е подгряващата банда на концерта на Dubioza Kolektiv в София на 29 ноември. Седемте музиканта свирят на най-различни инструменти (от класическата китара до перкусии и тромбон) и са добре познати и у нас с танцувалния си коктейл от реге, дъб и плътен китарен звук.

Тази година момчетата отбелязаха 12 години от създаването на бандата, през които години могат да се похвалят с хиляди усмихнати фенове и концерти в цяла Европа и Балканите, а и с четири албума зад гърба си. Сетът им ще продължи 45 минути, а веселата банда чудесно подхожда и ще направи забавно-музикален преход към хедлайнерите на вечерта - Dubioza Kolektiv.

Conquering Lion

Снимка: Conquering Lion

Симпатягите от Босна и Херцеговина също се готвят да подарят на всички в залата голяма забава, страхотни емоции и купон и можем да им вярваме напълно, защото добре знаем на какво са способни. В началото на месеца Dubioza Kolektiv бяха в София за специално warm up party в клуб "Строежа" и за изненадващо свирене на открито в София - насред Женския пазар.

На 5 ноември беше и световната премиера на общата им песен с Manu Chao - "Cross The Line". Сингълът ще бъде част от предстоящия девети албум на бандата, който се очаква да бъде факт на 28 януари 2020 г.

Билетите за концерта на Dubioza Kolektiv  с подгряващи Conquering Lion на 29 ноември в "Арена Армеец" се продават с пълна сила.

Купи билет

Организаторите от Stroeja напомнят, че вратите на залата отварят в 18:30 ч., а концертната програма стартира в 19:30 ч. Препоръчват и възможно най-ранно пристигане на публиката в залата.

Dubioza Kolektiv са една от най-популярните и обичани балкански банди. Те бяха у нас за последно през 2017-а, когато зарадваха повече от 10 000 души в "Арена Армеец" с незабравимо шоу и страхотна енергия. Бандата, чиято музика е смесица от рок, ска, дъб и реге, весели публиката в продължение на повече от два часа. Самите Dubioza Kolektiv определят стила си като "политически некоректна смесица от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми". Често участват в необявени изяви на открито, подкрепящи определени каузи. Запазена марка на бандата е сценичното им облекло в жълто и черно. В България музикантите са известни с експлозивните си изяви на живо и не случайно ни включват в турнетата си за пореден (6-ти) път. Сред добре познатите им парчета са: "Kokuz", "Balkan Funk", "Kažu", "Free.mp3", "Firma Ilegal", "U.S.A.", "No Escape (from Balkan)", "Hay Libertad", "Vlast i policija", "One More Time" и много други. Този път се обещават да изпълнят и някои съвсем нови песни, които ще бъдат част от предстоящия им албум. Шоуто им в София ще бъде последното от тазгодишното им европейско турне, което ще продължи през февруари догодина.

Снимка: Stroeja