Представителят на Северна Македония на конкурса "Евровизия" продължава да подчертава българските си корени, въпреки огромните брожения след признанието му, че има нашенски паспорт и призивите да бъде дисквалифициран.

След като беше принуден да премахне българското знаме от клипа на песента, с която западната ни съседка ще се яви на евроконкурса, Васил Гарванлиев публикува видео, в което на ръката му има три гривни - в бяло, зелено и червено.

След избухването на скандала, македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за неговото участие в Ротердам. В същото време Гарванлиев публикува видео в Инстаграм, в което казва, че кадрите с нашето знаме са махнати. На ръката му обаче се виждат гривни с цветовете на българския трикольор. Васил скръства ръце и ги показва точно в момента, в който казва: "Чакам с нетърпение да застана на тази сцена и искрено да вибрирам в жълто-червен цвят" (какъвто е флагът на Република Северна Македония - бел. ред.).

Стопкадър

Във видеото той отново раказва за българския си паспорт и кръв по бащина линия и напомня, че законът в Македония разрешава двойното гражданство.

"Извинявам се от цялото си сърце, ако има някой наранен от това, което съм направил. Извинявам се за това, което съм. Сърцето ми е във вашите ръце", казва във видеото македонският представител на "Евровизия" с ангелски глас и много международни успехи в различни точки на света. 

В коментарите към публикацията възмутени македонци го наричат "предател", но в същото време Гарванлиев среща подкрепата на много българи. "Нека хейтърите си хейтят. Поздравления и подкрепа за смелостта!", пише му Радостин Бонев. "Няма място и причина за извиняване! Успех само напред и нагоре!", допълва Радослав Рачев. Генко Цветанов пък коментира: "Браво, Василе, че не се страхуваш да се наречеш Българин в тази объркана от лъжи и измислици РСМакедония. Бъди горд със своя български корен. Сега цяла България ще гласува за теб. Пожелавам ти успех на Евровизия".