Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев, който е жури в телевизионното предаване MasterChef ще се включи със специално кулинарно шоу на Tattoo Fest Sofia 2019.

Един от най-татуираните шеф готвачи в България ще ни посвети в техниките на японската кухня.

Водещ насъбитието ще е Станислав Яневски - българският актьор, който цял свят познава от участието му като Виктор Крум в хитовата поредица "Хари Потър". Стан е отдавна посветен на бодиарта, заклет фен на татуировките и не спира до запълва своето тяло с мастило.

Снимка: PR

Тази година фестивалът ще предложи голямо разнообразие от активности за широката публика и ще даде платформа за професионална изява на много тату студия и артисти от България и чужбина. Най-добрите татуисти и сродни субкултури ще се съберат, за да споделят своя опит, да демонстрират своите творби и да направят стотици татуировки в много специална атмосфера.

Специален гост на събитието ще е световно известният македонски татуист Горан Мичич, който впечатлява публиките по цял свят с неподражаемия реализъм на своята запазена марка - цветните татуировки. По време на феста той ще проведе специализиран мастър клас, на който всички присъстващи ще могат да научат повече за различните техники и стилове на татуирането.

Снимка: PR

През последните години обществото претърпя забележителна трансформация по отношение на възгледите си за татуировките. Днес татуирането е средство за личностно и духовно изразяване, дори и модна тенденция. Това ще покаже и специално изграденият Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури, еволюцията на бодиарта до днес и историята на татуирането в България. Тазгодишният Tattoo Fest Sofia ще бъде в памет на първия професионален татуист у нас и създател на "Фестивал на татуировката" - Марио Янков.

И както традицията на феста повелява ще има и разнообразни тату конкурси, шокиращи шоу артисти, рисунки на живо, яка музика и кулинарни изкушения. За децата е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка на 15 и 16 юни в зала "Универсиада".