"Paramount Pictures" отложи снимките на филма "Мисията невъзможна 7" в Италия заради нарастващата заплаха от новия коронавирус, съобщиха световните информационни агенции.

Вижте снимки на Том Круз >>

Снимките на новия филм от поредицата трябваше да започнат във Венеция вчера, но в неделя там беше прекратен карнавалът. Тестовете за новия коронавирус са положителни на повече от 200 души в Италия. Това е най-големият брой на заразени извън Азия. Макар и тези случаи да са най-много в Ломбардия, трима души във Венеция също са носители на вируса.

В съобщението си киностудиото "Paramount Pictures" се позовава на забраната за събиране на хора на обществени места във Венеция и обяснява, че отлага снимките от загриженост за актьорите и персонала. По време на паузата ангажираните за продукцията могат да се върнат по домовете си.

Звездата на филма Том Круз още не беше пристигнал във Венеция и все още не се знае кога снимките да бъдат подновени.

Вчера "Paramount" отложи пускането на "Соник: Филмът" по екраните в Китай, планирано за този петък, тъй като киносалоните в страната не работят заради опасността от коронавируса, а това е вторият най-голям пазар на филми в света.

Миналата седмица беше отложена и премиерата в Пекин на новия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака". Във Великобритания тя ще е на 2 април, а в Северна Америка - на 10 април, предава БТА.