"Tой е млад, красив и успешен и има огромното внимание на дамите. Казва се Евгени Коцев", така преди време представят водещия от Отбор 1 на новото кулинарно риалити "Гозбата на България" след спечелването на поредното отличие от конкурс за красота. Титлите му започват от 2015-та година, когато става първи подгласник в конкурса "Мистър НСА".

След това печели надпреварата за "Мистър Нация 2016", а на следващата година е втори подгласник в Мистър София. Малко след това Евгени Кoцев решава да промени фокуса на живота си и се заема с различни неща, докато открива най-любимото си занимание - да бъде татко на малката Изабел. Самият той е благодарен на родителите си, Петър и Антоанета, за подкрепата на всичките му приумици през годините.

И не е случайно, че именно от родното място на неговия баща стартира оригиналният български формат "Гозбата на България". Никой от екипа не беше посещавал село Гара Бов, закътано в подножието на живописното Искърското дефиле, само на 8 км от Своге.

Идеята на предаването да провокира интереса на младите хора към традиционните или фамилни за дадения регион гозби заинтригува 32 годишния бивш фитболист и той ни посреща в първият кулинарен двубой в селото, с което свързва скъпи детски спомени за момчешки лудории и вкусни манджи.

Снимка: Конкурс "Мистър София" 2017

Евгени е израснал с легендата за произхода на името на Гара Бов от това на френския рицар Сен дьо Бьоф, пленен от войската на Цар Калоян и установил се със своите сподвижници в землището на днешното село. Името на Иван Вазов е замесено в разпространението ѝ, известно е че той самият обичал да посещава Гара Бов и тук е написал знаменитото си стихотворение "Отечество любезно". Безспорно чудесно място за начало на кулинарните пътешествия на двата отбора в "Гозбата на България", Патрисия и Евгени и Лиана и Милен.

Снимка: "Гозбата на България"

Вижте как се ловят за първи път пъстърви в шадраванчето на двора в къщата на родителите на Евгени Коцев и ще научите рецептата за нейното приготвяне.

Новите епизоди на кулинарното риалити "Гозбата на България" може да гледате отново от 17 февруари като стрийминг на живо по телевизия ММ онлайн, а всички предавания до момента в MM Player.

Снимка: Личен архив