Зимните олимпийски игри Пекин 2022 продължават до 20 февруари, а в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 може да проследите 110 часа оригинална продукция, която излъчва обществената телевизия, с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини.

Два екипа на обществената телевизия предават случващото се в трите града домакини в Китай - Пекин, Джъндзякоу и Йенцин. Докато Стефан Георгиев и Калин Гугов, заедно с операторите Николай Балкански и Станислав Златев отразяват най-важното и интересното от Зимните олимпийски игри Пекин 2022, всяка вечер до 19 февруари от 22 часа по БНТ 1 се излъчва специалното студио "Олимпийски върхове".

Невяна Владинова

Снимка: Десислава Кулелиева за БНТ

Водещи на специалното студио на БНТ "Олимпийски върхове" са спортният журналист Илия Илиев и медалистката от световни и европейски първенства по художествена гимнастика и участничка на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 - Невяна Владинова. Всяка вечер в 22 ч. те посрещат в студиото своите популярни гости, за да анализират представянето на олимпийските атлети.