Размяната на тела между тийнейджърка и сериен убиец в "Откачалка" се хареса най-много на кино публиката у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Гимназиалната история с Винс Вон и Катрин Нютън в главните роли е гледана от 2 236 зрители и има 20 439 лева приходи за първите три дни у нас.

На втора позиция продължава да е "Честен крадец" с Лиъм Нийсън. Историята на банков обирджия, който след 12 успешни удара и събрани девет милиона долара от тях решава, че заради истинската любов трябва да върне парите и да се предаде, е гледана от вече 25 939 зрители и има 254 235 лева приходи за месец и половина у нас.

Втората премиера от миналия уикенд - "Лято 85", създаден по романа "Dance on My Grave" на Ейдън Чеймбърс. Френската драма за вътрешното израстване на 16-годишният Алекси в морски курорт в Нормандия е гледана от 944 зрители и има 9 062 лева приходи.

На четвърто позиция е италианската анимация "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза", която придава нов прочит на познатото за ренесансовия гений, предава БТА. Опитите на Лео да помогне на приятелката си Мона да запази семейната ферма са гледани вече от 5 782 зрители и отчитат 48 355 лева приходи след третата седмица у нас.

Пето място сред най-гледаните филми е екшънът "Гренландия: Последно убежище", който излезе преди два месеца на големия екран. За това време пътуването на семейството на строителен инженер от нeсигурната след астероиден сблъсък земя на САЩ към по-безопасният датски остров е проследено от 31 872 зрители и има 313 448 лева приходи.

Шесто място заема "Вещиците на Роалд Дал", който две седмици задържа най-голям зрителски интерес. Филмът, който е римейк на излезлия през 1990 година филм с Анджелика Хюстън в главната роля, и е създаден по написаната седем години преди това детска книга на уелсеца Дал, е гледан от 31 872 зрители и има 313 448 лева приходи за трите седмици у нас.

На седма позиция е комедията "Войната с дядо". Опитите на внука да си възвърне стаята, заета от дядо му, с помощта на всякакви номера и средства са вече два месеца и половина на екраните у нас и са гледани от 42 895 зрители и имат 405 152 лева приходи.

Осма позиция е за анимацията "Тролчета: Турнето", която е продължение на вече познатият филм от 2016. Свръхмузикалните Попи Клон, които откриват, че освен тях има общо шест различни племена с различни музикални стилове са гледани от 15 584 зрители и имат 133 455 лева приходи след седем седмици у нас.

Девето място заема трилърът "Кухия човек", създаден по комикса на американския автор Калън Бън от 2014 година. Разследването за това, какво се случва с група тийнейджъри, които изпълняват ритуал-градска легенда и изчезват, е на екраните у нас вече месец и е гледано от 7 810 зрители и има 64 593 лева приходи.

Десета позиция е за българския филм "Пепел върху слънцето", който излезе на екраните преди три седмици. Случващото се с обвинен в лекарска грешка медик и интересът на млада журналистка към истината извън медийната шумотевица е видяно от 3 796 зрители и има 33 270 лева приходи от билетите им.

Миналият уикенд кината у нас са посетени от 9 935 зрители, а преди година по същото време в салоните са влезли 60 555 души.