Следващите награди "БРИТ", престижните британски призове за поп музика, ще бъдат отложени с три месеца за май 2021 година заради пандемията.

Обикновено официалната церемония се провежда в лондонската арена "О2" през месец февруари. Организаторите поясниха, че са взели решението си след консултации с представителите на музикалната индустрия и с партньорските организации за най-добра реакция на променената обстановка, свързана с новия коронавирус, пише БТА, цитирайки Франс прес.

"Надяваме се да сътворим най-голямата музикална вечер с участието на съзвездие от суперзвезди", заяви генералният директор на наградите "БРИТ" Джеф Тейлър. По неговите думи, за да се случи това, тяхното програмиране трябва да бъде отложено за месец май.

Според Тейлър гала спектакълът догодина ще покаже на всички колко е била важна музиката, за да преодолеем изпитанията, които се изправиха напоследък пред нас.

По време на тазгодишното издание на наградите "БРИТ" на сцената гастролираха певицата Били Айлиш, рапърът Дейв, певецът Луис Капалди и рапърката Лизо, припомня агенцията.