Иван Юруков ще играе моноспектакъла си "Пилето, което казва КУ" пред българите в Германия през юни, а само тази вечер представлението ще е на голяма сцена - в "Сълза и смях" от 21.30 ч., съобщават от екипа.

Традиционно забавният и смислен спектакъл се играе в "Нов театър - НДК", но напоследък там се оказва тясно за всички желаещи да срещнат на живо талантливия актьор. През февруари бяха първите срещи с публика извън страната - в пълни салони в Лондон и Бирмингам. В края на май и началото на юни "Пилето, което казва КУ" ще зарадва българите в Германия - в Кьолн, Щутгарт, Мюнхен и Франкфурт.

Сценарият на "Пилето, което казва КУ" е на Александър Урумов, по сборниците му с разкази "Малкото име на дните" и "Тиква!". Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков - баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си - нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла влиза в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях и да се забавлява, партнирайки на Иван Юруков.

И тази година звездата на Народния театър получи поредна номинация за "Икар" за главна мъжка роля - за Хорас в "Лисичета" от Лилиан Хелман на Бина Харалампиева, припомнят от БТА. Почитателите на Иван Юруков могат да го гледат и в още нашумели спектакли на Народния театър - "Nеодачници", "Майстори", "Добри хора", "На ръба", "Хъшове", "Хамлет", "Вишнева градина", "Ревизор", "Полет над кукувиче гнездо". В Театър 199 "Валентин Стойчев" актьорът играе в спектакъла "Червено", а в "Нов театър - НДК" - в "Амадеус".