Премиерата на филма "Ловци на духове: Наследство" се състоя в Ню Йорк, съобщи БТА. Новият филм е продължение на "Ловци на духове" и остава семейно дело на фамилията Райтман. Режисьор е Джейсън Райтман, а баща му Айвън засне първото приключение преди почти четири десетилетия.

Младият Райтман казва, че героите от "Ловци на духове: Наследство" били в главата му от дълго време и когато споделил идеята с баща си, възрастният мъж се разплакал.

Кари Кун

Снимка: АР/БТА

В продължението самотна майка, изиграна от Кари Кун, се премества с двете си деца в малък град, за да се свърже отново с баща си, който се е отчуждил от семейството. И те научават неща, които никога не биха могли да си представят.

Първите ловци на духове Бил Мъри, Дан Акройд и Ърни Хъдсън също участват в продължението и определят това като преживяване, донесло им радост.

"Чувствах, че са ме викали от резерва отново на служба, за да се погрижа за нещата. Много органичен беше начинът, по който се включихме",

казва Акройд. "Този филм беше голяма част от живота ми в продължение на толкова много години", споделя Хъдсън. "Когато отново облякохме костюмите... Бях толкова емоционално развълнуван... Страхотно е".

"Ловци на духове: Наследство" дава изява и на много млади актьори като Фин Улфхард, Логан Ким и Маккена Грейс, която има песен в саундтрака на филма.

Пол Ръд

Снимка: АР/БТА

В продукцията роля има и Пол Ръд, обявен наскоро от сп. "People" за най-сексапилния жив мъж на планетата за 2021 г. "Ловци на духове: Наследство" излиза на 19 ноември в киносалоните в САЩ.